Wat is de werkwijze tijdens een Mesologisch consult

Voor het consult

Zodra je een afspraak hebt gemaakt wordt deze per e-mail bevestigd en ontvang je naast algemene informatie een intakeformulier. Het formulier kun je digitaal invullen. Het is prettig als het ingevulde intakeformulier uiterlijk 2 dagen voor onze afspraak retour gestuurd wordt.
In het intakeformulier wordt gevraagd naar de klacht(en), medische voorgeschiedenis, algemene symptomen etc. Deze vragenlijst vormt reeds een deel van de anamnese en vormt daarmee de leidraad voor het eerste gesprek.

Het consult

Bestaat uit:

*Anamnese: de vragenlijst wordt besproken. Een groot deel is gericht op uitsluiting diagnostiek, om typerende zaken vast te stellen, die buiten de beroepscompetentie van de mesoloog vallen.
Zo nodig wordt doorverwezen naar een arts of een specialist.
Een mesologische diagnose is niet te vergelijken met een reguliere diagnose. Bij twijfel over de ernst van jouw klacht(en), wordt geadviseerd contact op te nemen met jouw (huis)arts.

 

*Lichamelijk onderzoek: gewrichten, huid, inwendige organen, etc. worden op basis van de huidige toestand en compensaties uit het verleden onderzocht. Dit is een verfijnd manueel (met de handen) onderzoek op het vlak van het bewegingsapparaat en de inwendige organen. De mesoloog is hier jarenlang in geschoold, zowel in het vast stellen van de gezonde beweeglijkheid van structuren als in de niet normale beweeglijkheid.

 

*Pols- en tongdiagnostiek: pols- en tongdiagnostiek volgens Oosterse geneeskunde (de traditionele Chinese geneeswijzen en de Ayurveda). De pols vertelt ons hoe verschillende orgaansystemen met elkaar samenwerken. De tong weerspiegelt veel van de processen in het maag-darmkanaal.

 

*Electro-Fysiologische Diagnostiek: een door de Mesologie sterk verbeterde weerstandsmeting van acupunctuurpunten die bij disfunctie veranderingen in meetwaarde laten zien.

Behandelplan

Na het verzamelen van alle informatie wordt de interpretatie met je besproken en volgt er een behandelplan. Hierbij wordt er advies gegeven over voeding- en leefgewoonten en wordt aangegeven welke supplementen het meest geschikt zijn (homeopathisch, orthomoleculair, kruiden en andere supplementen) om tijdelijk te gebruiken ter ondersteuning van het herstel. Wanneer er supplementen worden voorgeschreven dient men deze zelf aan te schaffen en zijn deze niet inbegrepen bij de consultprijs. Uiteraard kunnen we tips geven waar deze het beste aan te schaffen zijn.

Na het consult

Na 6 tot 8 weken wordt er een vervolgconsult gepland ter evaluatie van de ingezette therapie. Hierbij vindt wederom een volledig onderzoek plaats om veranderingen te kunnen vaststellen en een eventuele vervolgbehandeling te bepalen.

Gemiddeld zijn er 3 tot 5 consulten benodigd, uiteraard gaat dit altijd in overleg.

Contact Info

Mesologie Sandra van Ham
Zwaluwstraat 29
4815GT Breda

KVK nummer: 50793128
BTW nummer: NL139843437B01